Basen Portowy
Nie trąb robim co możem.
Mała dygresja odnośnie krystalizacji miodu. Prawie wszystkie miody krystalizują, nie tracąc swoich cennych właściwości. Jeżeli Twój miód nie skrystalizował, możesz mieć podejrzenia graniczące z pewnością, że produkt, który posiadasz, prawdziwym miodem nie jest.
I na koniec drobna podpowiedź – nie przegrzewajmy miodu. Jeżeli rozpuszczamy miód w napoju niech będzie letni – do 40 st. C. Szkoda byłoby utracić cenne naturalne pierwiastki w nim zawarte.
Piasek popołudniową porą, Lubczyńska Plaża latem 2016
Piasek ze szkła
Dlaczego czasem fajnie być ?niefajnym?? Co kryje się w restauracyjnym menu pod nazwą ?pulchnica złota boczkiem obcałowana?? Kim są ludzie z ?deficytem uwagi??
W książce jeszcze lepiej widać, że felietony Szczepkowskiej nie są ?doraźnym? komentarzem do rzeczywistości.
To przewrotne, niezwykle kunsztowne i ponadczasowe impresje, osnute wokół naszego życia, które autorka bacznie obserwuje.
O uprzejmości i psychoterapii, miłości, eutanazji i seksualnych tabu. Gdy można ? z humorem. I zawsze z puentą.
Jeśli Twój "plan A" nie wypalił alfabet ma jeszcze 31 innych liter. WYLUZUJ
I wszystko jasne
Komentarze
Prześlij komentarz