Piasek na Lubczyńskiej plaży


Basen Portowy


 Nie trąb robim co możem.


Mała dygresja odnośnie krystalizacji miodu. Prawie wszystkie miody krystalizują, nie tracąc swoich cennych właściwości. Jeżeli Twój miód nie skrystalizował, możesz mieć podejrzenia graniczące z pewnością, że produkt, który posiadasz, prawdziwym miodem nie jest.
I na koniec drobna podpowiedź – nie przegrzewajmy miodu. Jeżeli rozpuszczamy miód w napoju niech będzie letni – do 40 st. C. Szkoda byłoby utracić cenne naturalne pierwiastki w nim zawarte.

  Piasek popołudniową porą, Lubczyńska Plaża latem 2016

 Piasek ze szkła
 Dlaczego czasem fajnie być ?niefajnym?? Co kryje się w restauracyjnym menu pod nazwą ?pulchnica złota boczkiem obcałowana?? Kim są ludzie z ?deficytem uwagi??

 W książce jeszcze lepiej widać, że felietony Szczepkowskiej nie są ?doraźnym? komentarzem do rzeczywistości.

 To przewrotne, niezwykle kunsztowne i ponadczasowe impresje, osnute wokół naszego życia, które autorka bacznie obserwuje.

O uprzejmości i psychoterapii, miłości, eutanazji i seksualnych tabu. Gdy można ? z humorem. I zawsze z puentą.


Jeśli Twój "plan A" nie wypalił alfabet ma jeszcze 31 innych liter. WYLUZUJ
I wszystko jasne



Komentarze